Jau gruodžio 26 d. Utenos miesto kalėdinę tylą ir ramybę sugriaus bei magiškais elektroninės muzikos virpesiais užpildys vienos nakties festivalis po stogu „Su Dievu 2015“.

„Su Dievu“ – tai jau tradicija tapęs elektroninės muzikos renginys, kurio metu puikia muzika ir teigiamomis emocijomis dalinsis visiems gerai pažįstami didžėjai. Jie vienai nakčiai suvienys įvairaus amžiaus ir pomėgių žmones bei savo muzika neleis atsipūsti nei sekundei. Šiemet „Su Dievu“ džiugins dvejomis scenomis: „Įėjimo“ scena sušildys žiemos nualintus kūnus techno, drum and bass bei psy trance ritmais, o „Išėjimo“ scena visą naktį neleis prisėsti džiugindama sielas jungle, hardcore bei terror smūgiais.
Kalėdas sutikus su artimaisiais, JAH Nation komanda kviečia reiverius atšvęsti dar didesnėje šeimoje – jau šį šeštadienį 21 val. visi laukiami J. Basanavičiaus g. 59, Utena.
Daugiau informacijos apie renginį www.sudievu.lt
Kaip ir kiekvienais metais, smalsiesiems reiveriams suteikiama galimybė susipažinti su renginio atlikėjais.
Utenos reivo tėvai – EVILSPOT (DJ Android & Anber):

Jus abu visi žino kaip vieną. Ar jau nuo pat atsiradusio noro groti ir buvote duetas?

EVILSPOT. Visų pradžių pradžioje grojo vienas Andrius (visiems žinomu Dj Android slapyvardžiu). Po kurio laiko muzikos dėka suradome vienas kitą ir žingsnis po žingsnio pradėjome kartu žengti šiuo keliu. Papildome vienas kitą, daugiau improvizuojame, mažiau monotonijos jaučiasi sete ir taip mums abiems smagiau.

Kas Jus įkvepia muzikos kūrimui, naujų setų atsiradimui?

Kai pirmą kartą sugroji savo sukurtą kūrinį publikai ir jauti, kad jis užveda – tada jau kelio atgal nėra – muzika įtraukia ir nepaleidžia, norisi vėl ir vėl sukurti kažką naujo ir negirdėto. Kiekvienas naujas miksas turi savo istoriją. Dažniausiai jie gimsta po apsilankymo patikusiame renginyje, o daugiausiai dėl noro propaguoti hardtechno muziką Lietuvoje.

Ar turit nerašytų taisyklių prieš lipant į sceną vienas kitam?
Tai aišku! Hardtechno kiss! Puiki nuotaika – gero seto garantas!

Kur įvyko jūsų pirmasis pasirodymas? Kokie jausmai aplankė tuo metu?

Būtent abiejų pasirodymas įvyko Šopkinėse, berods 2006 m. Buvo žiauriai įdomu, o labiausiai jaudino klausimas – kas iš viso šito išeis. Na, išėjo lyg ir į gerąją pusę. Dabar dj’inių instrumentų vis daugėja, todėl ir mes stengiamės neatsilikti ir vis papildome savo setus įvairiais kontroleriais, kad tik pasirodymai būtų spalvingesni ir rutina nesipainiotų mums po kojomis.

„Su Dievu” dalyvaujate jau nebe pirmą kartą, ką manote apie šį renginį?

Jau kelintą kartą sakiau ir sakysiu, kad yra du renginiai: žiemą – „Su Dievu“, vasarą – „Revolution Festival“. Žinome, kad bus įdėtos visos pastangos ir lūkesčiai tikrai bus išpildyti! Labai nekantraujam išvysti renginio patalpas!

Kaip vertinate Lietuvos sunkiosios alternatyviosios muzikos rinką?

Kalbant tik apie mūsų stichiją, tai labai pasigendame jaunosios kartos didžėjų ar kūrėjų, kurie dievintų hardtechno muziką. Jaučiasi, kad būtent šis muzikinis žanras išsisėmė Lietuvoje. Labai stengiamės palaikyti jo judėjimą ir tikimės, kad atsiras dar ne vienas, kuris norės kartu su mumis judėti vienu hardtechno ritmu.

Koks buvo įsimintiniausias įvykis per visą jūsų grojimo istoriją?

O čia, tiesą sakant, tikriausiai sudėtingiausias klausimas. Kiekvienas renginys bei pasirodymas turi savo istorijų. Vienintelio įsimintiniausio įvykio tikrai nėra, jų yra tūkstančiai. Ką galiu paminėti iš jų, tai: galimybė dalyvauti Vault klube, prisidėti prie Blitzkriego, judinti Utenos reiverius su „Pelke“, „Laidais“, „Aklaviete“, etc. Nerealios galimybės pakviesti į Lietuvą Weichentechnikk, Tomash Gee ir, žinoma, suprasti, kad hardtechno muzika yra reikalinga!

UVJOS „Apskritasis stalas” informacija