Geros naujienos švenčių proga. Gyvosios konsultacijos grįžta!

Kiekvieną antradienį-penktadienį nuo 16 val. iki 18 val. lauksime Tavęs Utenos jaunimo informavimo taške, kuris įsikūręs A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje.

Apie mus:

Eurodesk Lietuva – Europos informacinių paslaugų tinklas, teikiantis išskirtinę nemokamą informaciją jauniems žmonėms apie jų galimybes (renginiai, projektai, stažuotės, konkursai, finansavimas) ir mobilumą (savanorystė, studijos, darbas, laisvalaikis, kelionės ir kt.) Lietuvoje bei Europoje.

Siekdami kuo efektyvesnio jaunimo informavimo šalyje Eurodesk Lietuva įsteigė 40 atstovybių skirtinguose Lietuvos miestuose. Vienas iš šių regioninių partnerių yra būtent Utenoje. Eurodesk Lietuva atstovų užduotis – savo mieste būti atsakingiems už jaunimo informavimo tašką (suteikti erdvę), kur ERYICA (Europos jaunimo informavimo ir konsultavimo agentūros) sertifikuotas asmuo teikia gyvąsias konsultacijas bei informuoja jaunuolius ir žmones, dirbančius su juo.

Dideliame informacijos sraute jaunas žmogus dažnai neranda jam reikalingos informacijos, neatranda visų jam siūlomų galimybių, be to, turi nepakankamai žinių, įgūdžių bei motyvacijos veikti. Atsižvelgiant į šias problemas, Eurodesk Utena komanda stengiasi kelti jaunuolių kompetencijas gyvųjų konsultacijų bei įvadinių mokymų pagalba. Taip pat, Utenos jaunuoliams stengiamasi tiksliai ir suprantamai pateikti informaciją apie jaunimo galimybes ir mobilumą  tiek jaunimo informavimo taško erdvėje, tiek Utenos rajone vykdant įvarias jaunimo užimtumui skatinimui skirtas veiklas.

Daugiau apie Eurodesk tinklą gali sužinoti čia.

UVJOS „Apskritasis stalas“, Eurodesk Lietuva naujienos

Leave a Reply